Pescuit la feeder in pelicula apei
In acest material as dori sa va prezint o metoda mai neobisnuita de abordare a stilului de pescuit la feeder in tara noastra dar care in alte tari este destul de des intalnita.
Stim cu totii ca sunt multe momente in care din anumite motive pestii refuza sa se hraneasca pe substrat si urca in straturile superioare ale apei, daca pentru cei care pescuiesc la pluta chestiunea este destul de simpla putandu-se face o ajustare a adancimii plutei, in pescuitul la feeder lucrurile se complica putin. Rezolvarea problemei vine din partea englezilor dar si a italienilor care au dezvoltat o tehnica mai speciala pentru astfel de cazuri.
In filmuletele ce urmeaza ne este prezentata aceasta tehnica:
Dupa cum v-am obijnuit inca de la materialul precedent pentru cei mai putin familiarizati cu limba in care ne este prezentat materialul o sa fac un rezumat al traducerii si cateva completari.
Andy Findlay un cunoscut consultant al firmei Preston Innovations incearca sa ne arate pasii spre aceasta tehnica. Pescuitul se desfasoara pe un lac privat la crap iar in filmulet ne este prezentata montura care este destul de cunoscuta dar surpriza vine de la cosuletul folosit care este un handmade(bricolaj), un simplu cosulet fara plumb la care este atasata o bucata de polistiren iar nada folosita in cosulet find alcatuita din micropelete si momeala folosita la carlig fiind pasta sau peletele. Ca si o completare, tehnica este eficienta de la sfarsitul primaverii si toata vara in perioadele cand pestii ii fac simtita prezenta in pelicula apei. Lungimea strunei fiind data de cat de jos sunt pestii fata de suprafata apei.
Pentru cei care cred ca aceasta tehnica are aplicabilitate doar in amenajarile piscicole la crap, italienii ii gasec si alta aplicabilitate in pescuitul cleanului intre ape pe lacurile si acumularile salbatice ori chiar pe raurile cu debit mic:
Consultantul Tubertini, Giuseppe Trani, prezinta aplicabilitatea acestei metode in lacurile salbatice, facand un pescuit la clean cu ajutorul unui cosulet flotant pentru viermi acesta nemaifiind un homemade (bricolaj) ci un produs de serie. Montura utilizata este aproape identica ca si a englezului din filmuletul anterior dar cosuletul este unul de viermi.
Struna folosita este una subtire 0,07mm-0,09 mm deoarece pescuitul se face intr-o apa extrem de limpede.
In cel de-al treilea film ne reantalnim cu italianul Giuseppe Trani care de aceasta data va pescui pe o amenajare privata populata cu crap, caras si clean. Ca o noutate fata de filmul anterior ne este prezentat si un cosulet flotant pentru nada sau seminte (canepa, porumb), seminte care obligatoriu se coleaza cu ajutorul unui lipici special dedicat cerealelor pentru a nu imprastia continutul cosuletului in timpul lanseului. Deoarece se pescuieste intre ape, lungimea strunei va fi una cu o lungime cumprina iintre 30 cm -150 cm.
Sperand ca v-am captat atentia cu aceasta tehnica, pana data viitoare va doresc fir intins si toate cele bune!